Praktijk Lichter

Logo Praktijk Lichter

Over mij

Ik ben Myrthe Kruijthof (1987), getrouwd en moeder van ons dochtertje (2022). In 2011 ben ik afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Universiteit Utrecht. Na eerst een paar jaar werkzaam te zijn geweest in de kinder- en jeugdpsychiatrie, werk ik nu al ruim tien jaar als orthopedagoog binnen het voortgezet onderwijs. Hiernaast werk ik in mijn eigen praktijk en ben ik in opleiding tot integratief therapeut.

Door mijn opleiding en werk heb ik veel kennis van ontwikkelingspsychologie: hoe wij worden wie we zijn, hoe ontwikkeling scheef kan lopen en wat we nodig hebben om tot herstel te komen.

Ook weet ik dat er veel plekken zijn waar problemen kunnen worden gediagnostiseerd, maar dat er helaas te weinig plekken zijn waar je daadwerkelijk verder geholpen kunt worden. Dit zette mij ertoe aan om mijn eigen behandelpraktijk te starten, waar ik werk met een therapievorm waarvan ik zelf heb mogen ervaren hoe effectief die is.

Want ook ik had en heb herstel nodig. Toen ik 26 jaar was overleed mijn eerste echtgenoot door een hersentumor. Een gebeurtenis die mijn leven sterk heeft gevormd. En helaas is dit niet het enige verlies dat ik heb geleden. Processen van verlies, rouw en loslaten in veel verschillende vormen ken ik van heel dichtbij.

Mijn opleiding tot integratief therapeut volg ik bij opleidingsinstituut Groundwork.